Nyhed, 03. november 2020

95 procent af isoleringsmaterialet består af træfibre

Hos Woodfiber producerer man træprodukter, der er skabt med stor omtanke for miljøet og med fokus på anvendelighed og kvalitet.

Byggematerialeproducenten Woodfiber producerer og sælger byggeprodukter af træ, og deres primære produkt er den bæredygtige træfiberisolering Woodfiber AIR, hvor intet mindre en 95 procent af isoleringsmaterialet består af træfibre. Visionen bag produktet er at gøre det lettere at isolere, og netop derfor har virksomheden et særligt fokus på at gøre isoleringen nem at anvende i byggeriet.

- Woodfiber træfiberisolering har en høj isoleringseffekt og er fugtregulerende og hjælper dermed til at undgå fugtskader i bygninger. Isoleringens evne til at optage og transportere fugt gør, at den blandt andet er det oplagte valg til at isolere fredede og bevaringsværdige ejendomme fra indvendig side. Derudover er træfiberisolering et naturligt produkt, der giver et sundt indeklima, og som har varmelagrende egenskaber, hvilket kan være en fordel i moderne træbyggeri, fortæller Henrik Andreasen, som er direktør i virksomheden, og fortsætter:

- Vi bestræber os på at producere så bæredygtigt som overhovedet muligt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det har blandt andet resulteret i, at vores træfiberisolering Woodfiber AIR, der er 100 procent genanvendelig, er blevet Cradle to Cradle-certificeret. Det er en certificering, vi er meget stolte af, og som viser omverdenen, at vi gør, hvad vi kan for at passe på vores klima,
fortæller Henrik Andreasen.

Ifølge Henrik Andreasen er efterspørgslen på naturlige og bæredygtige byggeprodukter steget, og han er slet ikke i tvivl om, at man fremover kommer til at se meget mere træ i byggeriet.

- I vores optik ser fremtiden for træbyggeriet lys ud. Vi ser en tydelig fremgang hos de fleste af vores målgrupper, og særligt kommunerne har for alvor forstået vigtigheden af CO2-nedsættelse. Der er generelt en stigende interesse for rene naturprodukter som vores træfiberisolering, der medvirker til et godt indeklima, og som er ufarligt at håndtere, slutter Henrik Andreasen.

Hvorfor blev I medlem af foreningen?
- Vi ønsker at fremme kendskabsgraden til samt brugen af træ i byggeriet i Danmark og særligt træfiberisolering. Det er vigtigt, at vi står sammen i byggebranchen, for kun i fællesskab kan vi gøre en forskel. Sammen skal vi vise vejen og oplyse arkitekter og ingeniører, udviklere og private forbrugere om de mange muligheder, der er ved træ – ikke alene som byggemateriale, men også som bæredygtigt isoleringsmateriale, lyder det fra direktør Henrik Andreasen.