Nyhed, 27. oktober 2020
Papiruld Danmark, som er beliggende i Hillerød og medlem af Træ i Byggeriet, har produceret produktet Papiruld i næsten 30 år. Med deres landsdækkende netværk af autoriserede isolatører yder virksomheden også professionel vejledning til husejere om nybyg og energirenovering af klimaskærm.
Papirisolering er en bæredygtig form for isolering, som produceres af overskudspapir og genbrugsaviser, og netop bæredygtighed er en vigtig mærkesag for papiruldsvirksomheden, hvor både produktionen og de råvarer, der anvendes i produktionen, er miljøvenlige. Virksomheden er af den klare holdning, at alt, hvad de foretager sig, skal gøre en forskel – specielt for miljøet. Samtidig er det vigtigt for dem at kunne dokumentere deres produkters egenskaber som blandt andet de miljømæssige fordele ved Papiruld-produktet.
- Det er vigtigt for os, at vi kan dokumentere vores produkters egenskaber, så vores kunder kan være sikre på, at det, vi siger, er sandt. Når vi for eksempel fortæller, at CO2-aftrykket ved fremstilling af Papiruld er op til otte gange lavere end ved traditionel isolering, så skal vi kunne forsikre vores kunder om, at det passer, forklarer CEO hos Papiruld Danmark, Jens Engbo Norddal.
Hos papiruldsproducenten mener man, at fremtiden for træbyggeriet ser lys ud, da det forventes, at træ kommer til at spille en stor rolle i at fremme en mere miljørigtig byggebranche:
- Byggebranchen er ansvarlig for en stor andel af CO2-udledningen i Danmark, og det er et problem, som træbyggeriet skal være med til at løse. Det ser vi et kæmpe potentiale i, og vi tror på, at anvendelsen af træ i byggebranchen kun bliver mere og mere udbredt. Det er en udvikling, vi er glade for, fortæller Jens Engbo Norddal.
Et af de projekter, som Papiruld Danmark har været del af, er omdannelsen af den bevaringsværdige officersskole på den tidligere Flyvestation Værløse til en DGNB-certificeret børneinstitution. Her valgte bygge- og anlægsleverandøren Jorton at anvende virksomhedens isoleringsprodukt til byggeriet grundet deres klimavenlige profil og produktets gode egenskaber.
Hvorfor blev I medlem af foreningen?
- Det er ekstremt vigtigt at få sat organiske byggematerialer på dagsordenen. Mange rådgivere og bygherrer er stadig ikke klar over den kæmpe forskel i CO2-aftryk, der er mellem konventionelle og bæredygtige byggematerialer. Det kan Træ i Byggeriet være med til at udbrede fakta og viden om. Foreningen giver et talerør – ikke bare for træ, men også for sådan nogle som os, som har et træbaseret produkt, lyder det fra CEO Jens Engbo Norddal.