Årets Bæredygtige Byggeri 2022

Årets Bæredygtige Træbyggeri hylder danske træbyggerier, som har særligt fokus på bæredygtighed og lavt CO2-aftryk.

Byggebranchen står for en stor del af Danmarks samlede CO2-udledning, og der er derfor et stort potentiale for at gøre en forskel. Anvendelsen af træ som byggemateriale har mange klimamæssige fordele og kan medvirke til en stor reducering af klimabelastningen i byggebranchen - særligt i byggeprojekter, hvor træet kan anvendes som erstatning til mere klimatunge byggematerialer.

Netop disse byggeprojekter ønsker vi at hylde. Projekter, der har et særligt fokus på bæredygtighed og et lavt CO2-aftryk.

Derfor lancerer Træ i Byggeriet prisen Årets Bæredygtige Træbyggeri, som uddeles én gang årligt. 


MØD DOMMERKOMITÈEN

Dommerkommitéen vil med udgangspunkt i de opstillede bedømmelseskriterier udpege tre finalister i kampen om at vinde Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022. Vinderen udnævnes ved Træ i Byggeriets årsmøde i marts 2023.

Martin Tholstrup, administrerende direktør i Taasinge Elementer

Erfaren forretningsudvikler, der målrettet og ambitiøst arbejder på at udvikle fremtidens strategiske, innovative og progressive løsninger inden for byggeriet.

Martin L. Petersen, administrerende direktør i Frøslev Træ

Står i spidsen for en af landets største spillere indenfor træbranchen, og træ har løbet som en rød tråd gennem hele hans liv. 

 

Mikael Koch, direktør i Træinformation

Uddannet arkitekt med mange års tegnestueerfaring og har desuden siddet med ansvaret for bæredygtighedsindsatsen hos brancheorganisationen DANSKE ARK.

Rob Marsh, head of sustainability i C.F. Møller Architects

Bæredygtighedsspecialist i en af Skandinaviens førende arkitektfirmaer C.F. Møller Architects og har blandt andet været seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut.

Lauritz Rasmussen, sekretariatsleder i Træ i Byggeriet

Arbejder på at gøre træ til et stadig mere anvendeligt og vigtigt element i byggeriet og modtog i 2019 Villum Fonden og Velux Fondens Bygningskomponentpris for sit dedikerede arbejde.

 

VIGTIGE DATOER

Foreningens
bestyrelse

Nyheder fra
træ i byggeriet

Få de seneste nyheder fra træindustrien og byggebranchen her. Vi holder dig opdateret på den bæredygtige udvikling inden for byggeriet, træ som byggemateriale, nyheder fra vores medlemsvirksomheder og meget mere.

Nyhed, 13. oktober 2022

Debatindlæg: Politikerne lover guld og grønne boliger, men klimakravene til byggeriet skal skærpes

Om man er rød, blå eller grøn, står én ting klart efter valgkampen: Der kommer i fremtiden til at blive bygget betydeligt flere boliger i Danmark. Hos foreningen Træ I Byggeriet håber vi, at en kommende regering vil gå forrest og stille skærpede krav til især de offentlige byggerier.

Nyhed, 03. oktober 2022

Træ i Byggeriet lancerer ny pris

Foreningen Træ i Byggeriet lancerer nu prisen Årets Bæredygtige Træbyggeri, som har til formål at hylde træbyggerier, som har særligt fokus på bæredygtighed og lavt CO2-aftryk. Prisen skal således bidrage til at synliggøre træets potentiale og klimamæssige fordele som byggemateriale.

Nyhed, 29. august 2022

Bæredygtig udvikling i byggeriet kan fremmes af svenske tilstande

I nabolande som Sverige knopskyder træhøjhusene over hele landet, og faktisk opføres hver femte etageejendom i det svenske i dag i træ. Det er langt fra tilfældet herhjemme i Danmark, hvor kravene til blandt andet brandsikkerhed i træhøjhuse er tårnhøje. For at fremme den bæredygtige udvikling i byggeriet opfordrer vores formand Martin Tholstrup derfor til, at det skal være nemmere at opføre etageejendomme i træmaterialer herhjemme.

Nyhed, 23. august 2022

Stat, regioner og kommuner må tage skeen i den anden hånd

Der er et massivt behov for at få udarbejdet værktøjer, som gør det muligt for blandt andre kommunerne at stille yderligere krav om anvendelse af bæredygtige byggematerialer i offentlige byggeprojekter, hvis vi for alvor skal sætte skub i den grønne omstilling af byggebranchen.

;