Årets Bæredygtige Byggeri 2022

Årets Bæredygtige Træbyggeri hylder danske træbyggerier, som har særligt fokus på bæredygtighed og lavt CO2-aftryk.

Byggebranchen står for en stor del af Danmarks samlede CO2-udledning, og der er derfor et stort potentiale for at gøre en forskel. Anvendelsen af træ som byggemateriale har mange klimamæssige fordele og kan medvirke til en stor reducering af klimabelastningen i byggebranchen - særligt i byggeprojekter, hvor træet kan anvendes som erstatning til mere klimatunge byggematerialer.

Netop disse byggeprojekter ønsker vi at hylde. Projekter, der har et særligt fokus på bæredygtighed og et lavt CO2-aftryk.

Derfor lancerer Træ i Byggeriet prisen Årets Bæredygtige Træbyggeri, som uddeles én gang årligt. Vinderen udpeges af en kompetent dommerkomité og kåres den 23. maj 2023 på Build in Wood-konferencen.

MØD DOMMERKOMITÈEN

Dommerkommitéen vil med udgangspunkt i de opstillede bedømmelseskriterier udpege tre finalister i kampen om at vinde Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022. 

Du kan se de tre finalister her.

Martin Tholstrup, administrerende direktør i Taasinge Elementer

Erfaren forretningsudvikler, der målrettet og ambitiøst arbejder på at udvikle fremtidens strategiske, innovative og progressive løsninger inden for byggeriet.

Martin L. Petersen, administrerende direktør i Frøslev Træ

Står i spidsen for en af landets største spillere indenfor træbranchen, og træ har løbet som en rød tråd gennem hele hans liv. 

 

Mikael Koch, direktør i Træinformation

Uddannet arkitekt med mange års tegnestueerfaring og har desuden siddet med ansvaret for bæredygtighedsindsatsen hos brancheorganisationen DANSKE ARK.

Rob Marsh, head of sustainability i C.F. Møller Architects

Bæredygtighedsspecialist i en af Skandinaviens førende arkitektfirmaer C.F. Møller Architects og har blandt andet været seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut.

Lauritz Rasmussen, sekretariatsleder i Træ i Byggeriet

Arbejder på at gøre træ til et stadig mere anvendeligt og vigtigt element i byggeriet og modtog i 2019 Villum Fonden og Velux Fondens Bygningskomponentpris for sit dedikerede arbejde.

 

VIGTIGE DATOER

Foreningens
bestyrelse

Nyheder fra
træ i byggeriet

Få de seneste nyheder fra træindustrien og byggebranchen her. Vi holder dig opdateret på den bæredygtige udvikling inden for byggeriet, træ som byggemateriale, nyheder fra vores medlemsvirksomheder og meget mere.

Nyhed, 02. april 2024

Finalisterne til Årets Lavemissions Træbyggeri 2023 er nu fundet

Foreningen Træ i Byggeriet har nu fundet de tre finalister til prisen Årets Lavemissions Træbyggeri 2023. De tre byggerier er med deres høje ambitionsniveau for bæredygtige tiltag og et CO2-aftryk i lavemissionsklassen samt spændende design en inspiration for resten af byggebranchen.

Nyhed, 09. januar 2024

Debatindlæg: Bekymrende udmeldinger fra DI's handletank for bæredygtighed

DI Byggeris handletank for bæredygtighed udkommer i januar 2024 med en rapport samt en række politiske anbefalinger om bæredygtigt byggeri i Danmark. Foreningen Træ i Byggeriet, der repræsenterer en række af landets mest toneangivende trævirksomheder, er dog noget bekymret over de foreløbige udmeldinger.

Nyhed, 19. december 2023

Besøg hos WoodHub gav et blik ind i fremtiden

Hos Træ i Byggeriet havde vi for nyligt inviteret vores medlemmer på byggepladsbesøg hos Danmarks største træbyggeri, WoodHub i Odense. NCC Danmark er totalentreprenør på byggeprojektet og var vært for besøget.

Nyhed, 09. november 2023

Træ i Byggeriet forsætter succesen: Hvem vinder prisen som Årets Lavemissions Træbyggeri 2023?

Foreningen Træ i Byggeriet gentager succesen fra sidste år og hylder igen Årets Lavemissions Træbyggeri. Det er nu muligt at nominere et byggeri til prisen, der går til et byggeri med særligt fokus på bæredygtighed og lavt CO2-aftryk.

;