Årets Bæredygtige Byggeri 2022

Årets Bæredygtige Træbyggeri hylder danske træbyggerier, som har særligt fokus på bæredygtighed og lavt CO2-aftryk.

Byggebranchen står for en stor del af Danmarks samlede CO2-udledning, og der er derfor et stort potentiale for at gøre en forskel. Anvendelsen af træ som byggemateriale har mange klimamæssige fordele og kan medvirke til en stor reducering af klimabelastningen i byggebranchen - særligt i byggeprojekter, hvor træet kan anvendes som erstatning til mere klimatunge byggematerialer.

Netop disse byggeprojekter ønsker vi at hylde. Projekter, der har et særligt fokus på bæredygtighed og et lavt CO2-aftryk.

Derfor lancerer Træ i Byggeriet prisen Årets Bæredygtige Træbyggeri, som uddeles én gang årligt. Vinderen udpeges af en kompetent dommerkomité og kåres den 23. maj 2023 på Build in Wood-konferencen.

MØD DOMMERKOMITÈEN

Dommerkommitéen vil med udgangspunkt i de opstillede bedømmelseskriterier udpege tre finalister i kampen om at vinde Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022. 

Du kan se de tre finalister her.

Martin Tholstrup, administrerende direktør i Taasinge Elementer

Erfaren forretningsudvikler, der målrettet og ambitiøst arbejder på at udvikle fremtidens strategiske, innovative og progressive løsninger inden for byggeriet.

Martin L. Petersen, administrerende direktør i Frøslev Træ

Står i spidsen for en af landets største spillere indenfor træbranchen, og træ har løbet som en rød tråd gennem hele hans liv. 

 

Mikael Koch, direktør i Træinformation

Uddannet arkitekt med mange års tegnestueerfaring og har desuden siddet med ansvaret for bæredygtighedsindsatsen hos brancheorganisationen DANSKE ARK.

Rob Marsh, head of sustainability i C.F. Møller Architects

Bæredygtighedsspecialist i en af Skandinaviens førende arkitektfirmaer C.F. Møller Architects og har blandt andet været seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut.

Lauritz Rasmussen, sekretariatsleder i Træ i Byggeriet

Arbejder på at gøre træ til et stadig mere anvendeligt og vigtigt element i byggeriet og modtog i 2019 Villum Fonden og Velux Fondens Bygningskomponentpris for sit dedikerede arbejde.

 

VIGTIGE DATOER

Foreningens
bestyrelse

Nyheder fra
træ i byggeriet

Få de seneste nyheder fra træindustrien og byggebranchen her. Vi holder dig opdateret på den bæredygtige udvikling inden for byggeriet, træ som byggemateriale, nyheder fra vores medlemsvirksomheder og meget mere.

Nyhed, 21. september 2023

Undersøgelse blandt arkitekter og rådgivende ingeniører: Klimakrav vil få flere rådgivere til at anbefale træbyggeri

Hele 65 procent af byggeriets rådgivere forventer, at de nye lovkrav til bygningers klimaaftryk vil få flere rådgivende ingeniører og arkitekter til at anbefale at bygge i træ. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter på vegne af foreningen Træ i Byggeriet, hvor man dog håber, at rådgiverne allerede i dag anbefaler at bygge med et lavere CO2-udslip end de nuværende lovkrav dikterer.

Nyhed, 06. juli 2023

Brandsikkerhed og mangel på præaccepterede løsninger er de største udfordringer for træbyggeri

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter anser byggeriets rådgivere brandsikkerhed og manglen på præaccepterede løsninger som de største udfordringer ved at bygge i træ. Undersøgelsens resultater giver panderynker hos foreningen Træ i Byggeriet, der kalder på politisk handling for at accelerere den grønne omstilling i dansk byggeri.

Nyhed, 24. maj 2023

Bofællesskabet Kløverbakken vinder prisen som Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022

Prisen Årets Bæredygtige Træbyggeri, som foreningen Træ i Byggeriet står bag, har til formål at hylde bemærkelsesværdige træbyggerier, som har lavt CO2-aftryk og særligt fokus på bæredygtighed. På trækonferencen Build in Wood den 23. maj i København blev Bofællesskabet Kløverbakken i Odder kåret som vinder som følge af et meget helstøbt projekt med stort fokus på materialer og CO2-aftryk og på en proces, hvor beboerne fra starten har været inddraget i skabelsen af byggeriets mange bæredygtige elementer.

Nyhed, 18. april 2023

Her er de tre finalister til Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022

Træ i Byggeriet er klar til at løfte sløret for de tre finalister til prisen ”Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022”. Finalisterne udmærker sig hver især med et højt ambitionsniveau for mere klimavenlige tiltag, spændende design og et lavt CO2-aftryk i lavemissionsklassen, der står som inspiration for byggebranchen.

;