Nyhed, 13. november 2020

Formidler mere end 240.000 m3 træ om året

Hjalmar Wennerth bruger virksomhedens store netværk og viden til at sammensætte og formidle unikke træløsninger til deres kunder.

Hjalmar Wennerth er et trælastagentur med kontor i Søborg og Hedensted, som formidler træ direkte fra savværker til træforbrugende industri og tømmerhandel rundt omkring i hele Danmark. På nuværende tidspunkt repræsenterer de savværker i hele Europa og handler med mere end 100 savværker i Skandinavien alene.

Hos trævirksomheden mener man, at den succes, som de oplever, blandt andet skyldes deres store netværk og viden, som er kvaliteter, der gør dem til en attraktiv samarbejdspartner for deres kunder.

- Vores store netværk og viden om træ gør det muligt for os at kunne tilbyde vores kunder mange forskellige og unikke løsninger, som kan opfylde deres specifikke behov. Vi har et tæt samarbejde med adskillige savværker rundt omkring i hele Europa, og samtidig har vi den nødvendige erfaring og viden, som gør os til kompetente rådgivere inden for vores felt, fortæller direktør i Hjalmar Wennerth, Jesper Sæthre.

Virksomheden, som formidler mere end 240.000 m3 træ om året, ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder derfor målrettet på at øge mængden af certificeret træ i byggeriet.

- Vi vil gerne, at byggebranchen bliver mere klimavenlig, og af den grund ser vi også helst, at det træ, som vi handler med, er miljørigtigt. Derfor kommer alle vores skandinaviske produkter også fra miljøvenligt skovbrug, og næsten alle vores skandinaviske leverandører er enten PEFC- eller FSC-certificerede, eller også har de begge certificeringer, fortæller Jesper Sæthre.

Hos trælastagenturet er man ikke i tvivl om træbyggeriets betydning for klimaet, og ifølge Jesper Sæthre vil det kun gøre træ til et endnu mere attraktivt byggemateriale i fremtiden.

- Træ spiller en væsentlig rolle i kampen for at reducere CO2-udledningen, og det gør det til et meget attraktivt materiale at tænke ind i fremtidige byggerier. I takt med, at der kommer et stadigt større fokus på klimavenlige løsninger i byggebranchen, er det nemlig kun naturligt, at flere og flere tilvælger træbyggeriet grundet de mange miljømæssige fordele ved det, forklarer Jesper Sæthre.

Hvorfor blev I medlem af foreningen?
- Som trælastagentur ønsker vi at medvirke til at øge anvendelsen af træ i byggeriet og udbrede kendskabet til træ som bæredygtigt og fornybart materiale, lyder det fra direktør Jesper Sæthre.