Nyhed, 25. januar 2021
CBI Danmark har siden virksomhedens etablering i 2007 haft miljøet for øje, når virksomheden med hovedkontor i Vildbjerg har fremstillet isoleringsløsninger. Derfor er virksomheden i dag blandt landets meste bæredygtige leverandører af cellulosebaserede isoleringsmaterialer, der ikke alene gavner energiregnskabet og indeklimaet, men samtidig efterlader et minimalt CO2-aftryk ved fremstillingen.
- Det har lige fra begyndelsen været væsentligt for os at skabe organiske isoleringsmaterialer, der ikke belaster miljøet mere end højst nødvendigt. Det har resulteret i, at vores Isocell papirisolering i dag består af 90 procent genbrugte materialer og er Natureplus-certificeret, hvilket gør isoleringsmaterialet til et af de bedste at anvende i bæredygtigt byggeri, fortæller administrerende direktør Per Kragelund Thomsen.
Hos isoleringsvirksomheden forhandler man hovedsageligt Isocell papirisolering, der fremstilles af genbrugsaviser og er FSC-mærket. Det kan anvendes i blandt andet DGNB-certificeret byggeri, mens Isocell Evolution (borfrit) er optaget i databasen for byggeprodukter, som kan indgå i Svanemærket byggeri. Netop certificeringer og dokumentation af materialernes egenskaber er, ifølge Per Kragelund Thomsen, en væsentlig brik i udbredelsen af bæredygtigt byggeri.
- Med certificeringer er det nemmere at gennemskue, hvordan de forskellige materialer påvirker miljøet. Samtidig er det med til at synliggøre bæredygtighed som et parameter, der har betydning såvel som pris og kvalitet, siger han.
Virksomheden glæder sig over den øgede opmærksomhed på bæredygtigt byggeri, og derfor har man også – udover papirisoleringen – valgt at tage Hunton Nativo® Træfiberisolering og Agepan træfiberplader med i sortimentet.
- Vi ser en lys fremtid for træbyggeri, hvor vi i øjeblikket er ved at skabe nye normer for materialevalg i byggebranchen. Det er muligt at anvende træ i endnu højere grad i byggeri på grund af den innovation, der er sket på området. Kigger vi bare på træbaseret isolering, var der førhen skepsis i forhold til brand og fugt, mens det ikke er tilfældet i dag, hvor materialet er blevet udviklet til at have høj åndbarhed og brandmodstand, fortæller Per Kragelund Thomsen.
Hvorfor blev I medlem af foreningen?
- Vi ønsker at være med i et fællesskab, som går forrest og kæmper for at fremme bæredygtigt byggeri. Samtidig vil vi gerne være med til at udbrede viden om mulighederne i at benytte træ i byggesektoren. Vi er overbeviste om, at vi sammen har en stærk stemme, der kan skabe forandringer i branchen, fortæller Per Kragelund Thomsen.