Nyhed, 21. april 2022

Moderne bofællesskab med respekt for miljøet

SKRÅNINGEN er 99 boliger, der er opført af Scandi Byg som moderne bofællesskaber i økolandsbyen i Lejre. Her er boligområdet skabt med respekt for miljøet, og derfor er der blandt andet benyttet certificeret træ som bærende konstruktion i de svanemærkede moduler, som tillige er beklædt med træ.

 

Boligerne varierer i indretning og tilgodeser på den måde forskellige behov, ligesom de skaber rumlig variation. For at imødekomme fællesskabet er 13,4 procent af det byggede areal fælles i form af to store fælleshuse og flere mindre fællesfaciliteter, som beboerne selv kan indrette efter behov. Projektet er fremhævet som et af de danske træbyggerier med lavets klimaaftryk i rapporten 'Klimapåvirkninger fra 20 træbyggerier – LCA på eksisterende træbyggerier', som er udarbejdet af forskere fra Instituttet BUILD på Aalborg Universitet.

 

I bofællesskabet prioriteres klimapåvirkninger højt. Derfor var træ det naturlige valg af byggemateriale, og alle konstruktioner og facader er således opført af certificeret træ. Derudover er byggerierne ligeledes lavenergihuse med papirisolering, varmepumper og regnvandsgenanvendelse.

 

Fakta: 

 

Få mere inspiration til fremtidens byggeri i vores nye designbog, som du kan læse her.