Nyhed, 07. februar 2020

Træ er løsningen på et overset problem

”CO2-udledning ved fremstilling af byggematerialer er et overset problem, og derfor er det yderst presserende at komme i gang med at bygge meget mere i træ,” forklarer Henrik Andreasen, der er direktør hos Woodfiber.

Træ kan anvendes i mange dele af byggeriet, heriblandt som bæredygtigt isoleringsmateriale. Blandt andet derfor er træfiberisoleringsproducenten Woodfiber medlem af Træ i Byggeriet, hvor samarbejdet med andre producenter af byggematerialer i træ står højt på dagsordenen:

”Vi mener, at det er vigtigt at have en stemme med i foreningen og komme i dialog med andre virksomheder, der bygger i træ. På den måde kan vi sammen udbrede kendskabet til et mere bæredygtigt byggeri, som allerede er en mulighed i dag”, siger Henrik Andreasen og fortsætter:

”Ved at anvende træ i byggeriet bindes store mængder kulstof, og materialet giver samtidigt ekstra god mening, da træ er en fornybar ressource.”

Ifølge Henrik Andreasen kan træfiberisolering anvendes i byggeriet med en lang række fordele til følge. Det naturlige materiale har foruden sin miljøvenlighed fx også fantastiske egenskaber, når det gælder indeklima og akustik.

Læs mere om Woodfiber på www.woodfiber.dk