Nyhed, 09. november 2023

Træ i Byggeriet forsætter succesen: Hvem vinder prisen som Årets Lavemissions Træbyggeri 2023?

Foreningen Træ i Byggeriet gentager succesen fra sidste år og hylder igen Årets Lavemissions Træbyggeri. Det er nu muligt at nominere et byggeri til prisen, der går til et byggeri med særligt fokus på bæredygtighed og lavt CO2-aftryk.

Foreningen Træ i Byggeriet lancerede sidste år prisen Årets Lavemissions Træbyggeri, der tildeles danske byggerier med et bæredygtigt perspektiv gennem anvendelse af træ. Prisen gik sidste år til bofællesskabet Kløverbakken i Odder, og nu er det igen muligt at nominere de træbyggerier, som man mener, fortjener at vinde dette års udgave af den prestigefyldte pris.

 - Vi ser frem til at se de mange spændende projekter, der nomineres til prisen i år. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at der er mange kvalificerede kandidater derude, lyder det fra sekretariatschef i Træ i Byggeriet, Lauritz Rasmussen, og fortsætter:

- Sidste år var det bofællesskabet Kløverbakken, der endte med at vinde prisen. Det gjorde de blandt andet fordi, at de havde indtænkt bæredygtighed i flere parametre af projektet. Eksempelvis havde aktørerne bag projektet i fællesskab med de kommende beboere været med til at træffe beslutninger om materialevalg, udformningen og beplantningen. Her lå fokusset på at byggeriet primært skulle bygges af træ, og desuden var det vigtigt for dem at fremme den lokale biodiversitet.

Det er nu og frem til den 31. januar 2024 muligt at nominere byggeprojekter via Træ i Byggeriets hjemmeside.

Dommerkomitéen består i år af erfarne fagfolk inden for byggebranchen, herunder Martin L. Petersen, adm. direktør i Frøslev Træ, Mikael Koch, arkitekt hos Træinformation, Rob Marsh, head of sustainability i C.F. Møller og Lauritz Rasmussen, sekretariatschef i Træ i Byggeriet.