Nyhed, 17. januar 2020

Træ kommer både miljøet og indeklimaet til gavn

”Forandringer i byggeriet skal være en prioritet, når vi skal fokusere klimaindsatsen i Danmark”, fortæller Torben Basse, der er adm. direktør og partner i Planet Huse.

For Planet Huse var det et oplagt valg at blive medlem af foreningen Træ i Byggeriet. Virksomheden har nemlig mere end 30 års erfaring i at bygge huse i træ og kender dermed alt til de mange fordele ved træbyggeri:

”Klimaudfordringen kræver fokus, så vi skal som land prioritere de områder, hvor vi kan skabe væsentlige forandringer, og derfor skal byggeriet være en af prioriteringerne. Vi ved, at træ som byggemateriale har nogle klare miljømæssige fordele, mens træhuse også har nogle unikke egenskaber i form af bl.a. et suverænt indeklima, og at de kan bygges hurtigt og effektivt året rundt”, forklarer han.

Af den årsag fremhæver Torben Basse vigtigheden af at få skubbet mere træ ind i boligbyggeriet – og her spiller foreningen Træ i Byggeriet en vigtig rolle i forhold til at udbrede kendskabet og skabe debat. For ved at forene den enorme viden om træ, der ligger hos de forskellige medlemmer, kan der blive skabt sundere og mere miljøvenlige boliger i Danmark.

Læs mere om Planet Huse på www.planet-huse.dk