Nyhed, 22. september 2020

Vi bygger miljørigtige boliger

Danhaus bygger hjem til livet, der er innovativt førende med fokus på miljø og lavenergi.

Kender du Danhaus, som er et af Træ i Byggeriets knap 30 medlemmer? Virksomheden har i mere end 40 år præfabrikeret lavenergi familiehuse, rækkehuse og sommerhuse. I dag fokuserer de på større boligprojekter som bofællesskaber og rækkehuse. Siden opstarten i 1978 er boligproducenten blevet til en etableret virksomhed, der omfatter cirka 110 medarbejdere og en 13.000 m2 stor fabrik i Esbjerg.

Virksomheden, som er til stede på eksportmarkeder som Tyskland, England og Rusland, er i dag en af Danmarks førende leverandører af præfabrikerede boliger og producerer årligt cirka 350 huse.

- Vi har gennem mere end 40 år systematiseret og optimeret produktionen af vores lavenergihuse, hele byggeprocessen og alle de elementer, der indgår i husene. Vores lavenergibofællesskaber og -rækkehuse bliver produceret på vores egen fabrik i Esbjerg, og vægelementerne, tag og dækkassetterne leveres færdigsamlet til byggepladsen, fortæller administrerende direktør hos Danhaus, Johannes Schmith.

Virksomhedens mission er at bidrage til livsglæden hos deres kunder ved at tilbyde dem en problemfri opførelse af deres hjem med fokus på lavenergi, miljø og kvalitet.

- Vi fokuserer på at bygge boliger, der skaber et bedre liv for mennesker – og det sker med fællesskabet i centrum og på tværs af alle generationer og familieformer. Det gælder både bofællesskaberne og rækkehusene, som ofte er starten på en ny boform tæt på andre, fortsætter Johannes Schmith.

Træ og dermed bæredygtighed spiller en afgørende rolle i produktionen hos Danhaus, da alt, hvad virksomheden leverer, er produceret i træ. Derudover er selve arbejdsmiljøet på fabrikken i Esbjerg også bæredygtigt:

- Vi ønsker at passe på vores faglærte tømrere og snedkere, og det gør vi blandt andet ved at sørge for, at de arbejder i et godt indendørs klima, som beskytter mod vind og vejr, og at de har hjælpemidler til rådighed, der passer på deres kroppe. Ved at tage sig den slags forbehold vil de være i stand til at fortsætte med at arbejde med det fag, som de holder af i længere tid, end de muligvis vil kunne i et regulært tømrerfirma, fortæller Johannes Schmith.

Nogle af de projekter, Danhaus senest har stået for, er blandt andet bofællesskabet Staldhusene i Værløse med NREP som bygherre og en række bæredygtige boliger til Elverbakken i Hvalsø.

Læs mere om Danhaus og virksomhedens referencer på www.danhaus.dk

Hvorfor blev I medlem af foreningen?
- Vi ønsker at sprede budskabet om bæredygtigt byggeri og sikre, at vores børn og børnebørn vokser op i sundt klima, lyder det fra administrerende direktør Johannes Schmith.