Nyhed, 09. oktober 2020

Vi lever og ånder for træbyggeriet

Hos træleverandøren Frøslev Træ fremstiller man innovative og bæredygtige løsninger med stor respekt for træets mange kvaliteter.

Frøslev Træ er en af Danmarks største leverandører af træ til facadeløsninger, terrasser og synligt træ i byggeriet. Hos virksomheden er man eksperter og videnspartner inden for holdbarhed af træ og bæredygtig træbehandling.

Hos træleverandøren har man fokus på at fremstille innovative løsninger til kunderne, hvor den miljømæssige og sociale bæredygtighed ikke tilsidesættes. Virksomheden forhandler udelukkende træ, der er FSC- eller PEFC-certificeret, og administrerende direktør hos Frøslev Træ, Martin L. Petersen, er slet ikke i tvivl om, at træ i byggeriet er vejen frem.

- Træbyggeri bliver mere og mere relevant, og markedet vil stige i takt med, at man får øjnene op for de miljømæssige gevinster ved brugen af træ. Samtidig nedbrydes fordomme ved træbyggeri, og forædlingen af træet bliver stadig mere avanceret. Hos Frøslev Træ er vi overbeviste om, at træ er en uundværlig ressource, men heldigvis også en fornybar ressource, og vi er derfor glade for at se, at det igen får en fremtrædende rolle i vores byggerier, fortæller Martin L. Petersen.

Ifølge Martin L. Petersen er der på grund af træets mange kvaliteter og innovative løsninger i træindustrien næsten ingen grænser for, hvordan træ kan anvendes i byggeriet:

- Træ kan anvendes på stort set alle måder i byggeriet - og også med rigtig god samvittighed. Arkitekterne kan eksempelvis vælge thermomodificeret træ, hvor træet behandles med varme og damp og er 100% fri for kemikalier.


Leverandørvirksomheden har været del af mange prestigefyldte projekter gennem tiden, og nogle af de arkitektoniske løsninger, som virksomheden har bidraget til, er blandt andet Aarhus Havnebad, badehusene på Aarhus Ø samt Esbjerg Universitetscampus.

Den familieejede trævirksomhed blev oprindeligt etableret i 1931, men virksomheden tæller sin start fra 1990, hvor virksomhedsformen overgik til A/S. Frøslev Træ er beliggende i Padborg og har cirka 115 medarbejdere ansat.

Hvorfor blev I medlem af foreningen?
- Vi vil være med til at sætte træ på dagsordenen, da det er vigtigt, at vi for alvor begynder at tænke bæredygtighed ind i byggeriet. Vi tror på, at sammen er vi stærkere, og derfor er det vigtigt, vi kan sparre med hinanden og spille hinanden gode, lyder det fra administrerende direktør Martin L. Petersen.