Nyhed, 25. september 2020

Vi skal forme markedet i fællesskab

Hos modulbyggeren Scandi Byg har man et stort fokus på konstant at bæredygtighedsoptimere produktionen og således opføre så miljørigtige boliger som muligt. Men virksomheden kan ikke fremme en klimavenlig byggebranche alene, og derfor er et fællesskab som Træ i Byggeriet, ifølge Scandi Byg, altafgørende for at kunne forme markedet i en mere miljørigtig retning.

Scandi Byg er datterselskab af en af Danmarks største entreprenørkoncerner, MT Højgaard Holding, og beskæftiger sig til dagligt med industrielt fremstillet byggeri med speciale i udvikling, produktion og opførelse af modulbyggeri. 

Byggevirksomheden, der har eksisteret i mere end 40 år, og som har cirka 400 medarbejdere ansat, har sit hovedkontor og sin produktion i Løgstør, men er til stede på byggepladser i hele landet. 

- Vores forretningsområder spænder bredt og inkluderer både byggeri af boliger, kontorer, institutioner, forsknings- og sundhedsfaciliteter for både professionelle, private og offentlige kunder. Vi har også formået at positionere os på det internationale marked og har eksporteret modulbyggeri til blandt andet Norge, Færøerne, Tyskland og Shetlandsøerne, forklarer konstitueret administrerende direktør i Scandi Byg, Jesper F. Hoffmann.

Hos Scandi Byg er man bevidste om virksomhedens ansvar over for både mennesker, miljø og samfund, og derfor besluttede virksomheden for mange år siden, at de vil bygge bæredygtigt.

- Vi har en vision om at sætte standarden for fremtidens byggeri med en innovativ og bæredygtig byggeproces. Derfor bæredygtighedsoptimerer vi også løbende både byggeprocesser, drift og produktion for at sikre, at vi bygger så klimavenligt som muligt. Den bæredygtige udvikling er tæt forbundet med opførelsen og anvendelsen af bygninger, og derfor er vi i byggebranchen nødt til at være nytænkende og hele tiden udvikle nye tilgange til mere bæredygtigt byggeri, forklarer Jesper F. Hoffmann og forsætter:

- Og det kan vi ikke gøre alene. Vi er nødt til at forme markedet i fællesskab og gøre op med det konventionelle byggeri. I stedet skal vi fokusere på miljørigtige løsninger, og her spiller træbyggeri en altafgørende rolle.

Alle virksomhedens bærende konstruktioner udføres derfor også i FSC- og PEFC-certificeret træ, og derudover tilbyder virksomheden svanemærkede boliger som standard til deres kunder.

Byggevirksomheden har gennem årene leveret løsninger til mange store og prestigefyldte projekter, hvor fokus har været på miljørigtigt byggeri. Blandt andet har virksomheden været totalentreprenør på en række familieboliger på Amager, Store Solvænget, som blev Danmarks første almene boliger med Svanemærket, og tidligere på året blev det offentliggjort, at modulbyggeren også skulle stå for Danmarks største almene boligbyggeri med certificeringen – nemlig 115 boliger ved Teglskoven i Allerød.

Læs mere om Scandi Byg og deres tidligere projekter på www.scandibyg.dk

Hvorfor blev I medlem af foreningen?
- Byggebranchen har et fælles ansvar for at gøre byggeriet grønnere, og derfor ønsker vi at sætte et godt eksempel og vise, at vi ikke alene bygger bæredygtigt, men også bidrager til at få emnet på dagsordenen og udbrede kendskabet til træbyggeriets mange fordele – både blandt politikere og embedsmænd, byggebranchen som helhed og den brede befolkning, lyder det fra konstitueret administrerende direktør Jesper F. Hoffmann.